Alamat blog

Beli Konsesi Lebuh Raya Sekarang

10/20/2008 02:29:00 PTG | ,

Bulan 6 yang lalu, terdapat seseorang yang tidak ingati namanya (orang MCA) telah mencadangkan supaya itulah masa yang sesuai untuk membeli PLUS. kerana ia hanya melibatkan kos 3 bilion sahaja.

Namun, masa berubah, indeks BSKL sudah jatuh, dan mungkin kosnya lebih murah.

Bayangkan, dengan modalkan tak sampai 3 bilion, tol boleh dihapuskan.




Berpusing!!!!!!

8 komen

  1. CERITA BONUS CNI // 20 Oktober 2008 3:58 PTG  

    AKU NAK BELILAH KALAU HARGANYA 2.5 BILION,AKU BELI CASH..AMACAM?

  2. shaxx // 20 Oktober 2008 4:03 PTG  

    kalau setakat cakap, aku nak beli 2.7 billion!

  3. Hasbullah Pit // 20 Oktober 2008 4:24 PTG  

    2.7 bilion

    SATU

    2.7 bilion


    DUA

    2.7 bilion

    TI....

  4. sitopimerah -ein Team -ein Ziel // 20 Oktober 2008 4:49 PTG  

    Saya setuju pembelian tersebut, tapi saya cadangkan sebelum pembelian akaun Plus perlu dibentang di Parlimen untuk dibahas.

  5. Tanpa Nama // 20 Oktober 2008 5:02 PTG  

    Kalau intention govt skrg utk hapus tol (atau lain2 kepentingan rakyat) harga bukan masalah utama pon.

    Bukan depa nak hapus tol. kalo nak selamat geng2 sediri ada ah.

    TUNGGU DAN LIHAT

    112413

  6. aficiozado // 20 Oktober 2008 6:45 PTG  

    takyah beli la..nanti samy velu nak makan apa?? pikirlah sikit kebajikan samy velu tu..

  7. ET // 21 Oktober 2008 12:47 PG  

    eh bukan kah setiap kompeni konsesi tue berhutang dengan bank utk wat jalan. dia org letak kompeni kat klse just nk dpt modal je kan? walau kita beli saham dia org 100%, tp hutang ngan bank tak langsai lg kan kecuali jika beli 100% + hutang? ke cane cik hasbullah. sy xreti sgt. tp yg sy tahu... len la kalo kita beli team manchester city, hutang piutang pun hapus sbb pak sheih dah kaya sgt.

  8. ezza erisa // 21 Oktober 2008 9:41 PG  

    cop konsesi LEBIH raya?

    apakah itu?

    beli kordial, beraya lebih?

    heheheh