Alamat blog

Cukup banyak cerita tentang Blog Ali Rustam, Dari pada mulanya nak pantau 240 blog, kemudiannya dapat surat Permohonan, selepas itu melancarkan blog sendiri dan mengaku "sudah lama berblog".
Kemudian menyuruh semua ADUN ada blog.

Daripada blog "moderated comment", dibuka untuk "registrated user".

Setelah dihentam kuat oleh pihak yang tak bertanggung jawap, maka komen semua sudah hilang pada pagi ini.

Siapa yang rugi?
Rakyat Melaka.

Beberapa perkara menjurus kepada berlakunya perkara ini.
1. Penulisan Ali Rustam yang sesuai untuk orang kampung
2. Pengulas yang tidak ada adab. (Politik ejek-ejek, masih diamalkan)
3. Langkah membuat ulasan menjadi unmoderated.

Apa malunya mempunyai blog yang "moderated comment", di blog Anwar Ibrahim pun "moderated comment". Apa yang hendak dibanggakan sangat ulasan tidak ditapis kalau akhirnya semua ulasan tidak kelihatan.

Mungkin Ali Rustam di cabar oleh pihak tertentu, kalau berani, buka ruangan ulasan seluas-luasnya.
Persetankan cabaran sebegitu kalau Ali Rustam ada prinsip.

Siapa yang rugi, Rakyat Melaka.

Rakyat Melaka tidak dapat melihat politik dunia blog Negeri Melaka secara matang.

Langkah Ali Rustam yang untuk mengadakan blog untuk setiap ADUN dan Ahli Parlimen Negeri Melaka memang pelik, akan tetapi secara jangka masa panjang, ia akan menguntungkan Rakyat Melaka.

Bilangan Rakyat Melaka celik Internet akan bertambah akibat perlumbaan blog antara parti politik.

Parti Pembangkang Negeri Melaka tidak berapa kisah kalau bilangan blog ADUN BN lebih banyak daripada blog-blog pembangkang Negeri Melaka. Sememangnya BN yang memenangi pilihanraya Umum ke 12 di Negeri Melaka dengan penuh bergaya. Kekalahan itu perkara biasa, walaupun kalah dalam bilangan blog.




Berpusing!!!!!!

3 komen

  1. Azhar Ahmad // 16 April 2008 11:23 PG  

    Hummm maybe dia malas nak layan kot. Kenapalah budaya ejek mengejek ni masuk ke dunia siber? Cukuplah yang kat luar tu...

  2. blogmenjerit // 16 April 2008 12:38 PTG  

    besh la blog ko

    eh sebol, apa kockp kt shoutbox aku? nak review kt mna?

  3. sebol // 16 April 2008 12:40 PTG  

    blogmenjerit:

    ko buat la review pasal Beras Padu, post kat blog ko.