Alamat blog

Pendapat bukan blogger

4/01/2008 06:20:00 PTG | ,

Setelah membaca satu pendapat bukan blogger yang disiarkan di Al-Banjari Online, maka saya tertanya-tanya, kemana bukan blogger ingin menyuarakan pendapatnya tanpa perlu risau nak menyelenggara blog?

Mungkin selama ini, mereka perlu hantar ke tranungkite, sampai tranungkite tak cukup tangan.

Akan tetapi Beras Padu tak boleh feed tranungkite, kerana RSSnya bercampur baur antara emel pembaca dengan berita semasa.

Jadi apa penyelesaiannya?

Ini Idea saya....

"Projek Bukan Blogger"

Saya buat 1 blog khas untuk memaparkan pendapat bukan blogger, dimana ada ramai author. sebagai contoh bukan-blogger.blogspot.com atau emel-pembaca.blogspot.com. atau pendapat-pembaca.blogspot.com

Author terdiri daripada blogger sedia ada. Saya, kakjie, albanjari, ezza, bla bla bla..

Bukan blogger hanya perlu menghantar emel kepada salah seorang daripada author, supaya author boleh salin-dan-tepek pendapat bukan blogger itu untuk dijadikan kiriman blog.

Author hanya perlu menyiarkan alamat emel supaya menerima emel bukan blogger di laman blog masing-masing.
ATAU menyediakan ruang bagi bukan blogger untuk menulis pandangannya.

Beras Padu atau agregator RSS lain samada berasaskan web atau natif, boleh membaca pendapat bukan blogger tersebut.

Laman web CMS seperti tranungkite, boleh menyiarkan pendapat bukan blogger tersebut, kalau mereka berminat dengan pendapat tersebut.




Berpusing!!!!!!

2 komen

  1. merapuman // 1 April 2008 10:52 PTG  

    banyak projek kau :)
    gambar aku bila nak email?

  2. sebol // 1 April 2008 11:59 PTG  

    nak kena emel ke?
    kan dah ada posting khas untuk ko

    klik gambar kat posting tu, dapat yg versi besar