Alamat blog

Memang Orang Cina Menumpang

9/03/2008 04:23:00 PG |

Memang Cina Menumpang. Bukan sekadar Cina sahaja yang menumpang, Melayu, India, Benggali, Orang Putih , Bangla, Kalau naik bas, meskipun sudah bayar tiket, tetap digelar "Penumpang".




Berpusing!!!!!!

13 komen

  1. Bedah // 3 September 2008 5:59 PG  

    cisss. bedah tertipu lg. dah tukar domain bro. pindah wordpress la bro. huhu.

  2. Jed Yoong // 3 September 2008 6:11 PG  

    Tak de apa2.
    Tapi pun hurt sikit bila kena panggil "pendatang" in my face...
    Memang UMNO macam tu sikit...

  3. Hasbullah Pit // 3 September 2008 9:10 PG  

    Bedah:

    tak mahu pindah

  4. tangansotong // 3 September 2008 10:04 PG  

    Jangan kata naik bas, kalau kita ke rumah kawan, tiba-tiba nak buang air. Mesti kita pun akan 'menumpang' toiletnya untuk buang air...

  5. Hasbullah Pit // 3 September 2008 10:33 PG  

    Sepanjang blog ini diwujudkan, tak ada pula pengunjung yang cakap, dia nak "tumpang komen".


    hehehe

    "Tumpang lalu" banyak lah

  6. mek chabang4 // 3 September 2008 11:35 PG  

    sedar pun.

  7. abdfatah // 3 September 2008 12:47 PTG  

    nak tumpang komen laa pulak selain dari tumpang lalu...

    apa kehalnya nak menumpang? dah jadi warganegara malaysia... dah bertahun duk berpolitik ... duk berurusniaga... beranak pinak... kawen campur...

    siapa lagi yang menumpang kat sini? kita semuanya adalah menumpang di atas muka bumi ini... nak ke mana lagi kalo tak menumpang atas dunia nih????

    nak menumpang ke angkasa lepas...

    rumah tumpangan kalo tak bayau camner jadinya?

  8. rohaizad // 3 September 2008 1:24 PTG  

    Tuan Sebol,

    Tumpang berbuka puasa boley ker?

  9. hashim habeed // 3 September 2008 1:35 PTG  

    Semua orang menumpang dibumi Allah. Akan kembali kepadanya satu hari nanti
    .................

  10. Ibnu Mohyeddin // 3 September 2008 5:11 PTG  

    kalau nak kira pun .. bukan cina ngan india jer yang jadi penumpang .. kita yang islam nie pun penumpang jugak kat atas mukabumi ni bukan kekal pun .. lambat laun mati gak

  11. si lembik's // 4 September 2008 1:29 PG  

    alamk...den tertinggal penumpang la pulak....

  12. Hasbullah Pit // 4 September 2008 1:57 PG  

    si lembiks:
    Kau pemandu bas kah?

  13. emme // 5 September 2008 11:10 PG  

    salam, aku ingat apa la...