Alamat blog

Pagi semalam Puan Nuraflah telah menayangkan tayangan perdana berkenaan dengan Senyum, sambil mempersoalkan 

Bila kali terakhir anda memberikan senyuman yang ikhlas kepada pasangan anda, rakan-rakan anda, ahli keluarga anda, jiran tetangga anda, sanak-saudara anda, guru-guru anda dan juga insan-insan lain yang anda kenali atau tidak kenali?

Jed Yoong pula, selaku presiden kelab peminat Husam Musa sering mengkaitkan kekacakannya dalam setiap catatannya.

Manis sangatkan senyuman Husam Musa?

Jenis apakah Senyuman Husam Musa, senyum kambing atau senyum bersama kambing?

Jikalau Husam Musa boleh senyum bersama kambing....



Saya pun ada senyum bersama kambing juga.



Rupanya, setahun sebelum saya menulis catatan "Kekanda Husam, Hassan Syukri, Ayuh Bela Kambing", rupanya telah ada catatan terdahulu yang mengkaitkan Husam Musa dengan Kambing.

Jihad Ternak sudah wujud tetapi tidak dijadikan platform untuk merealisasikan matawang dinar sebagai matawang perdagangan.




Berpusing!!!!!!

9 komen

  1. Jed Yoong // 29 Oktober 2008 2:47 PG  

    AMBOI! itu gambar tak handsome tapi muka manyak hamsap-lah.
    Sebolku, you are much better-lah.
    HA HA HA HA.
    Husam is like a model...HA HA HA HA

  2. Nur Aflah // 29 Oktober 2008 7:21 PG  

    Kalaulah Miss Sassy tengok gambar En. Sebol yang sedang pegang kambing ni... :-)

  3. Jed Yoong // 29 Oktober 2008 8:34 PG  

    Tuan Sebol, maybe you should start something in Malacca too since erm, there is some economic crisis...
    You know what a city gal like me miss about my excursion to Kelantan, they have really fresh meat -- kambing, daging...
    The lembu they take care, walk around, graze fresh grass, then sembelih and jual...WOW look so FRESH....can eat raw man...Grrrrrr

  4. fahmi // 29 Oktober 2008 9:41 PG  

    bukan semudah itu untuk membela kambing. pengembala kambing mesti memiliki tahap kesabaran yang tinggi kerana kambing adalah binatang yang agak nakal. sapa2 yg pernah kena 'fire' masa lepak tepi kandang akan tau erti sebenar kesabaran itu. itulah sebabnya nabi saw mampu untuk membela kambing kerana baginda saw sangat sabar.

  5. Zainal A. Kasim // 29 Oktober 2008 2:41 PTG  

    Tuan Sebol dengan kambing (eh.. Husam) nampak macam adik-beradik.

    http://c-bok.blogspot.com

  6. aizam // 29 Oktober 2008 3:24 PTG  

    bang kambing boer ke tuuu...?

  7. Hasbullah Pit // 30 Oktober 2008 12:09 PG  

    Aizam:

    Saya tidak tahu,
    Saya hanya pembeli kambing yang tumpang bersiar-siar di kandang kambing umpama melawat zoo

  8. aizam // 30 Oktober 2008 10:27 PG  

    kambing boer famous sebelah pantai timur kerana dikatakan dagingnya mempunyai tahap kolestrol yang sangat rendah berbanding daging kambing tempatan.

  9. Yop Pelio // 3 November 2008 1:25 PG  

    Lu memang lawak la bro