Alamat blog

TODO

4/07/2008 11:52:00 PTG | ,

Buat pertama kalinya tulisan pada tajuk catatan blog adalah dalam huruf BESAR.
Kebiasaannya dalam budaya sumber terbuka, satu fail bernama "TODO" ada dalam bebola tar (Tarball) kod sumber.

Kini TODO adalah untuk menyenaraikan apa yang saya perlu lakukan untuk blog ini.

1. Ubahsuai templat supaya ada ikon blogger keluar bila pengulas menggunakan akaun blogger. Bertujuan untuk membezakan antara 2 "faisal".
2. Wujudkan butang ulasan dibawah.
3. Ubah tajuk catatan blog supaya tajuk di hadapan nama blog.
4. Tambah "Tag Petaling Street"
5. Reka cipta "Tag Beras Padu"
6. tandabuku sosial (opsyenal)
7. Fikir adakah chatbox releven.
8. Tambah wiget google-analytic,
9. Iklan 468x60 yg bertukar-tukar
10. cuba figureout "awanan tag" yang dihos diluar.
11. wiget pengulas strangecharm, pengulas Ustaz Kamal.
12. reka cipta wiget beras padu, supaya keluar tajuk top 10.
13, lokalisasikan templat.
14. Curi blogroll dari beras padu (kini blogroll itu dighaibkan).
15. Ubah suai arkib.
16. curi javascript carian dari cry4reedom.
17. tukar mod paparan label, menjadi macam kak jie punya "papar semua entri"
18. bubuh logo 1/240 albanjari.
19. feed jeet related?
20. Integrasikan tag blog saya supaya sepadan dengan tag pada blog Ali Rustam. (hehehe).




Berpusing!!!!!!

7 komen

  1. Jie // 8 April 2008 8:49 PG  

    Banyak betul projek En Sebol ni.

  2. Jie // 8 April 2008 8:53 PG  

    makin kemas beras padu ni, tahniah.

    Pendapat kakjie, chatbox tak perlu...kakjie ni kalau ikut hati memang tak nak letak pun tetapi dah ada jaringan kawan².

    Ada 3 jenis kawan²
    1. yg komen
    2. yg bertegur sapa kt chatbox
    3. yg silent

  3. sebol // 8 April 2008 10:54 PG  

    Kak Jie,

    Beras Padu site yang lagi satu.
    yang atas tu banner sahaja.

  4. bob // 8 April 2008 12:00 PTG  

    jangan ikut ketam. nanti jalan senget

  5. Azhar Ahmad // 8 April 2008 3:05 PTG  

    Integrasikan tag blog saya supaya sepadan dengan tag pada blog Ali Rustam. (hehehe)

    Tak tahan dengan pernyataan ni...

  6. jedyoong // 9 April 2008 3:02 PG  

    i like the new look. ;)

    i think you need to help ali and khir set up some modern blogs. their header looks very old skool....old skoollllll....

    maybe ali rustam will join PAS?

  7. sebol // 9 April 2008 3:17 PG  

    Integrasikan Tag dengan Ali Rustam bermaksud...

    Bila saya buat catatan blog yang ada tag "air". sepatutnya tag "air" itu boleh dipautkan dengan artikel ali rustam yang yang ada tag "air".

    kena fahamkan ini dahuku:
    http://sebolku.blogspot.com/2007/12/tag-petaling-street-pada-blogger.html

    Sebelum ini saya ada "Tag Petaling Street", kalau saya catat blog yang ada tag "proton", klik situ akan pergi ke carian petaƶing street "proton",

    mungkin boleh jumpa blog jedyoong.