Alamat blog

Dengan ini saya ingin melancarkan 1 peraduan bertajuk "Pengeluaran KWSP untuk Membeli Emas".

Hadiah Pertama: RM 100
Hadiah Kedua: RM 50
Hadiah saguhati: RM 15 (untuk 10 orang pemenang).

Tarikh tutup: 20 Ogos 2008

Apa yang anda perlu lakukan ialah membuat catatan blog atau catatan diforum, menceritakan mengapa KWSP perlu membenarkan Pencarumnya membuat pengeluaran untuk membeli emas.
Catatan itu mestiilah lebih daripada 150 patah perkataan dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.
Gambar visual dibolehkan, tetapi tidak melebihi 2 grafik. (untuk menunjukkan graf sekiranya ada)

Di catatan itu mestilah mengandungi tag (berserta pautannya sekali):

------mula-------

Ini adalah Karangan untuk Peraduan "Pengeluaran KWSP untuk Membeli Emas" anjuran Hasbullah Pit

------tamat-----

Peserta mestilah mempunyai akaun bank Maybank atau Public Bank, untuk digunakan bagi menerima hadiah. Keputusan Peraduan adalah muktamad.


Penyertaan:

  1. demi incik sebol...... - Sishoney
  2. Emas, emas dan emas - ASAL
  3. Simpanan Hari Tua Anda - GARAM (secukup rasa)
  4. Emas,KWSP & Encik Hasbul.+PsyChoMaTix+
  5. encik hasbullah yang hensem - JeBorn
  6. KWSP GOLD ?- HardyWeb
  7. Withdrawing KWSP to buy gold ?- |1f34|-|1r3
  8. Pelaburan Emas VS Pelaburan ASB - Afham
  9. PELABURAN EMAS lwn PELABURAN KONVENSIONAL Naim Jalil
  10. Emas Bernilai 1 JUTA RINGGIT?? Dookie (mp3syok)
  11. Emas Tempayan - Jie (Hidup Biar Sedap)
  12. Simpanan Hari Tua Anda | Emas KWSP Abd Fatah



Terima Kasih kerana Promosi
  1. Faisal Rahim (Acai)
  2. Nur Aflah
  3. Penarik Beca
  4. Kak Jie
  5. Sosialis Kanan
  6. Ustaz Adzhar




Kemaskini 6 Ogos:
Hadiah Telah ditambah menjadikan hadiah keseluruhan RM 300, Penambahan dibuat kerana dapat duit terpijak.




Berpusing!!!!!!

27 komen

  1. faisal // 24 Julai 2008 11:08 PG  

    waaa, ini sangat bagus bro..:) nnti sy promote dan cuba sertai kalau ada masa terluang ye..terima kasih..:)

  2. "sishoney" // 25 Julai 2008 11:26 PG  

    salam bro,
    ingat lagi memori sy menang rm50 disini.sy xberani janji dapat masuk kali nie.terlalu bz skang nie bro.owh ya blog lama juga sudah ditutp kan.hehehehe.

  3. azieazah // 25 Julai 2008 12:22 PTG  

    Salam...

    Buat karangan tu kat mana? kat blog sendiri ker?

  4. Hasbullah Pit // 25 Julai 2008 2:15 PTG  

    Azieazah:

    Ya di blog sendiri. Tapi, kena pastikan boleh dibaca oleh orang ramai.


    contoh peraduan lama
    Peraduan Telur Goreng , Rm 50 untuk dimenangi

    Keputusan Peraduan Telur Goreng

    contoh catatan blog yang menang
    Kerana Telur Goreng

  5. Hafizd // 25 Julai 2008 11:38 PTG  

    wah2...serat tuh..tulis karangan jek.. bgus2

  6. Dookie // 27 Julai 2008 4:18 PTG  

    boleh bertanya apa maksud ini? >>> Di karangan itu mestilah mengandungi tag (berserta pautannya sekali): Apa maksud tag tu? label post ke?

    blog apa je boleh menyertai peraduan ini?? semua blog boleh atau blog bertemakan bisnes je? terima kasih encik hasbullah

  7. Hasbullah Pit // 27 Julai 2008 7:03 PTG  

    Dookie:

    Hampir semua jenis blog boleh menyertainya termasuk blog peribadi.

    tag yang dimaksudkan ialah yang diantara "mula" dan "akhir"

    "Ini adalah Karangan untuk Peraduan "Pengeluaran KWSP untuk Membeli Emas" anjuran Hasbullah Pit"

  8. Dookie // 28 Julai 2008 2:00 PTG  

    jadi blog mp3 boleh join? saya sudah draftkan cuma tunggu gren light nak post. mungkin sy post sebelum tarikh tamat.

  9. ASaL // 5 Ogos 2008 10:20 PTG  

    en hasbul, saya juga mencuba :) bolehke?

    tajuk: Emas, emas, emas
    http://singaleo.blogspot.com

  10. Hasbullah Pit // 6 Ogos 2008 12:46 PG  

    Dookie:

    Boleh,


    asal:
    Penyertaan diterima.

  11. cikli // 6 Ogos 2008 9:01 PG  

    Salam tuan sebol...

    Saya pun nak join ...

    http://garamsicho.blogspot.com/2008/08/simpanan-hari-emas-anda.html


    cheers.

  12. Mak Su // 6 Ogos 2008 4:00 PTG  

    Assalamualaikum, menarik gaks ya. Terasa mcm nak join ler, tp idea tak dak.. hahaha, nanti nak perah idea.

  13. +PsyChoMaTix+ // 7 Ogos 2008 3:17 PTG  

    Salamz.

    Ya, bang hasbul.Nak buat report dan pujian neh.Hebat idea benar idea ni.Malah mencambahkan benih penulisan di kalangan remaja.

    Maka,dengan itu saya menyertai dengan posting bertajuk Emas,KWSP & Encik Hasbul di http://psychomatix.wordpress.com.

    Penyertaan diterima ke?

    Chiowz.

  14. JeBorn // 8 Ogos 2008 4:16 PTG  

    encik, saya juga nk join, positng saya ada di www.generasimu.blogspot.com bertajuk en hasbullah yang hensem

  15. Ustaz Adzhar // 9 Ogos 2008 11:31 PG  

    Salam menyalam Blog,

    Pautkan blog saya,terima kasih..ada la idea sikit2

    http://zahan-article.blogspot.com

    Nah,komen:"Duit2 di mana kau duit?Kalau ada duit bak aku sikit."

  16. Naim Jalil // 9 Ogos 2008 9:07 PTG  

    kenapa emas?
    kenapa emas?
    untuk hari tua...
    kenapa emas?
    nantilah kufikirkan lagi...

  17. nizam // 10 Ogos 2008 3:24 PTG  

    emm...camana nak sertai ye? blog saya pun mmg mengenai emas. nanti lah ada masa, sy cuba pikirkan, tapi kalau betul duit KWSP boleh dikeluarkan untuk membeli emas, alangkah baiknya, utk makluman semua, skrg emas tgh turun harga, marilah ramai2 kita beli.
    http://emas999.wordpress.com

  18. IBNU MOHYEDDIN // 10 Ogos 2008 6:48 PTG  

    assalamualaikum ...
    bro .. peraduan nie sememangnya satu peluang yang cukup hebat dalam masa sekarang nie minyak n barang pun dah naik .. alangkah best dan seronoknya dapat keluarkan duit kwsp dan boleh tukar jadi emas. pastu boleh beli dinar emas kelantan kan ?? heheheh ..,

  19. |1f34|-|1r3 // 13 Ogos 2008 4:43 PG  

    En. Sebol..aku pon nak join jugak..tgk entry aku kat sini...

    http://life4hire.berceloteh.com/2008/08/withdrawing-kwsp-to-buy-gold/

    kalau ada yang xbtol atau x diterima..bleh x komen kat blog saya & nyatakan ape yang perlu diperbaiki..sekian dimaklumkan...

  20. |1f34|-|1r3 // 13 Ogos 2008 1:25 PTG  

    nampak gaya nyer penyertaan aku diterima...tenkiu En. Sebol...

  21. afham // 17 Ogos 2008 2:54 PTG  

    sy dah wat artikel..
    please judge it..

  22. Naim Jalil // 17 Ogos 2008 6:53 PTG  

    Mari mari mari... Baca catatanku! Boleh bagi idea lagi, kat mana nak beli emas murah tapi mantap...

  23. Dookie // 19 Ogos 2008 11:19 PTG  

    encik Hasbullah Pit penyertaan saya. Maaf kerana connection internet yang tidak baik dan kesibukkan dengan kerja. Saya telah draft pada 30 julai yang lalu. Jika ada salah silap silakan menegur. Terima kasih.

    http://mp3syiok.blogspot.com/2008/07/emas-bernilai-1-juta-ringgit.html

  24. Hasbullah Pit // 20 Ogos 2008 1:33 PG  

    Dookie:

    Namaku saya sebaris dengan "Gwen Stefani"?
    hehe

  25. Dookie // 20 Ogos 2008 11:11 PG  

    oh ye ke. kalau Gwen Stefani ni rakyat Malaysia dan berasal dari tempat yang sama mcm encik Hasbullah, mungkin pilihanraya yang akan datang berbaris sebelah menyebelah. Nama pun bermula G dan H. Biasa je tu. Normal hehehe.

  26. abdfatah // 20 Ogos 2008 7:58 PTG  

    saya punya entri telah terlepas siar dalam blog.... hehehhee

  27. abdfatah // 20 Ogos 2008 9:04 PTG  

    http://abdfatah.com/blog/caruman-kwsp/simpanan-hari-tua-anda-emas-kwsp.html

    saya punya entry sini adaaaa....takder peluang dah... hahahahaa