Alamat blog

Saya tengok, orang yang spam Malaysiakini, melakukannya tanpa rasa bersalah.

Apa jadi kalau saya pun melakukan spam pada Malaysiakini?

Apa jadi kalau semua orang spam Malaysiakini?




Berpusing!!!!!!

5 komen

  1. rastom // 24 September 2008 12:18 PTG  

    Etika bro., macam beratur sewaktu naik bas, bukan ada undang undang. Ada beberapa kemungkinan.

    1. Server malaysiakini jadi sebok tak sepatutnya.

    2. Pengguna tertipu dengan rujukan yang dipaparkan.

    Dalam kes kedua, jika pengguna itu cerdik, dia boleh blacklist sendiri laman spammer tersebut. Biar padan muka spammer. Dan lagi, admin malaysiakini boleh juga hentikan menyedut entri entri yang punyai kepala ~malaysiakini.

    Apapun, semuanya adalah etika, jika bloggers Malaysia mau dihormati, hentikanlah kerja spamming.

  2. Zubli Zainordin // 24 September 2008 12:37 PTG  

    Hasbullah Pit.

    Ini pandangan aku lah kan.

    Aku rasa di bulan puasa tidak sesuai. Sebab kita bukan boleh makan apa pun sebelum azan maghrib.

    Makanan seperti spam begini, sesuai selepas Raya.

    Kita boleh kecapi nikmat bersama.

    Lagi pun, Malaysia dulu dan Malaysia kini, makanan di penjara lebih kurang macam makanan untuk ung-ung jer, menurut Teresa lah kan.

    Jadi spam seeloknya lepas raya, banduan pun dapat makan sama.

  3. Zubli Zainordin // 24 September 2008 12:38 PTG  

    Rastom,

    Hang cherita apa neh?

  4. rastom // 24 September 2008 12:48 PTG  

    Spam Zubli, di dalam internet ibarat manusia yang begging for attention, ada orang kata dekat YB Teresa Kok, dia amat menagih simpati dan perhatian maka keluarlah isu makanan anjing, supaya perhatian diberikan kepadanya yang masih single. Tapi aku tak percaya. Memang ada kemungkinan makanan untuk OKT (orang kena tuduh/tahan) telah disabotaj, walaupun Hamid Albar kata ia menurut piawaian. Piawaian hanya diatas kertas. Cuba kira berapa banyak piawaian yang dilanggari oleh manusia di Malaysia.

    Malaysiakini juga harus tetapkan satu piawaian supaya ia tidak mempromosikan situs situs spammers

  5. Zubli Zainordin // 24 September 2008 2:21 PTG  

    Aku dak faham lah spam ini aper. Tak kan nak spam pun kena etika sambil naik bas.

    Aper ke mende?

    Namun, makan penjara biarlah ala kadar sedapnya. Jika sesedap restoren khalifah atau Norli Membuka,
    kelak ramai pulak beratur nak masuk ke sana makan free.