Alamat blog

Beberapa hari lalu, laman web Raja Petra, Malaysiatoday, tidak dapat diakses melalui alamat asalnya oleh pengguna pelayan DNS TMNet.

Dan ia mencetuskan satu polemik dimana pembaca adalah terbahagi kepada 2.

1. Yang pro kepada OpenDNS
2. Yang mengganggap memasuki melalui alamat alternatif lebih mudah.

Ada juga yang terlalu bermain dengan nslookup sehingga mendaftar domain sendiri.

Walaubagaimanapun, penamatan sekatan terhadap Malaysiatoday, adalah juga bererti penamatan sekatan terhadap blog.

Raja Petra yang dahulunya bukan penulis blog, kini diiktiraf sebagai blogawan.?
Dimana RSS Malaysiatoday sehingga Raja Petra diiktiraf sebagai blogawan?




Berpusing!!!!!!

6 komen

  1. |1f34|-|1r3 // 11 September 2008 9:56 PTG  

    haha...RPK mmg buat satu MCMC pening kepala...anyway..aku rasa diorang lift ban pasal tahu xde guna pon diorang ban kalau blog2 lain semua ajar cara nak masuk MT tuh...skang ni org dh reti guna google...xde guna pon diorang nak block..

  2. Zubli Zainordin // 11 September 2008 10:53 PTG  

    Apapun,

    blogger sebenar yang ada blog tidaklah termanggu bila tak boleh akses blog sendiri.

    Aik aku pulak ke kena block?

    Hahahahahaha...

    Rupanya, modem tak on.

  3. mzaidi.com // 11 September 2008 11:31 PTG  

    Tak tau la apa nak jadi dgn dunia maya kita.... tiada kebebasan bersuara

  4. mzaidi.com // 11 September 2008 11:32 PTG  

    Tak tau la apa nak jadi dgn dunia maya kita.... tiada kebebasan bersuara

  5. mzaidi.com // 11 September 2008 11:32 PTG  

    Tak tau la apa nak jadi dgn dunia maya kita.... tiada kebebasan bersuara

  6. shaxx // 11 September 2008 11:42 PTG  

    dulu dulu gomen sibuk lawan komunis sekarang sibuk lawan bloggers...yappeda...