Alamat blog

Bagaimana kita nak jawap?

10/31/2008 09:04:00 PG | ,

YB Khalil mempersoalkan Wajarkah Elaun ADUN dinaikkan ?

Bagaimana pengunjung hendak jawap kalau ruangan komen ditiadakan?
Apa salahnya menjadikan komen itu "moderated" berbanding menyembunyikan komen yang ada.

Dalam persoalan itu, saya mengatakan wajar Elaun ADUN dinaikkan sebagai penyesuaian inflasi 8 % yang telah negara kita alami.




Berpusing!!!!!!

9 komen

  1. Zubli Zainordin // 31 Oktober 2008 9:37 PG  

    Pantun:

    Eurocopter tak ganti Nuri.
    Ke mana lesap RM 5 Billion KSWP.
    Boleh jawab bila ada soalan.
    Tidak boleh balas tanpa ruang komen.

  2. Hasbullah Pit // 31 Oktober 2008 9:51 PG  

    Anak unta kena baling
    Cerita Husin Lempoyang berbelok-belok
    Nasib baik ada backlink
    Kalau nak jawap buat catatan blog

  3. Jed Yoong // 31 Oktober 2008 10:55 PG  

    bro baginda dibebaskan lah...

  4. al-brangi // 31 Oktober 2008 11:01 PG  

    nasib baik cadangan kenaikan elaun wakil rakyat DUN Kelantan datang dari pembangkang iaitu BN, kalau tidak satu dunia heboh, tu pun dlm ulasan berita TV1 jam 7.30 pagi semalam, pengulas dengan nada sinis membaca berita tersebut

  5. Zubli Zainordin // 31 Oktober 2008 11:06 PG  

    Altantua wanita Mongolia
    Di Malaysia ada aiskrim Magnolia
    Saya malu nak guna backlink
    Lebih suka frontlink adanya

  6. Hasbullah Pit // 31 Oktober 2008 11:08 PG  

    Jed:

    Kes menjadi seperti kes Norita.

    al-Brangi:

    saya pernah menulis tentang segala bentuk "pendapatan" perlu dinaikkan lebih kurang 10% , untuk sesuaikan rakyat dengan inflasi yang ada.
    perkerja kilang, pekerja kedai makan, tukang sapu cikgu sekolah dll

  7. cencurut // 31 Oktober 2008 12:24 PTG  

    Naikkan elaun tue boleh... tapi kena tengok dulu "performance" ADUN nie dulu...

    Kalu ADUN nie asik nak membesarkan tembolok dier jer... buat apa dinaikkan elaun..

    ADUN kalu tak ambil pot pasai rakyat dalam kawasan dier.. tak perlu dinaikkan elaun...

    Tapi kalu ADUN tue "perform" dan mesra rakyat (tak amik pusing pasai berlainan parti)... gua rasa bukan setakat 10%.. malah naik 30% pon boleh.. takdak hal punya...

  8. Nur Aflah // 1 November 2008 3:13 PG  

    Salam,

    Naikkan gaji rakyat dulu. Elaun wakil rakyat bukannya kecil angkanya. Belum confirm dah nak nak mintak naik gaji. Apa cerita ni!

  9. Jed Yoong // 2 November 2008 11:20 PTG  

    Re Altantuya, Norita

    Terror-lah!
    So dangerous huh? Imagine if your daughter has to work for such ppl. If they dun layan their advances, kena pressure, then got to leave...
    That's why I prefer PAS 'cos LESS ham sap....