Alamat blog

Borang KWSP Supaya Caruman Kekal 11%

11/17/2008 03:00:00 PTG | ,

Patutlah Saudari Ezza marah benar dengan laman Web KWSP.

Saya sendiri sukar untuk menjumpai borang itu. Pada berita tentang perubahan kadar caruman yang disiarkan pada laman web KWSP, menguruh pembaca untuk mendapatkan borang di laman hadapan. Atau tetapi borang itu letaknya bukan di laman utama, sebaliknya perlu masuk ke dalam "Borang-Borang KWSP" dan perlu mencari borang KWSP 17A. Tak jumpa, kemudia perlu cari di "Borang-Borang Caruman" dan kemudiannya jumpalah borang itu.

Dipendekkan cerita Walaupun sudah berada dalam laman web KWSP, anda perlu masuk 2 lapisan lagi untuk menjumpai borang.

Anda pening?

untuk kekal mencarum pada kadar 11%,

Borang KWSP 17A (AHL) itu boleh di dapati di sini.

Bagi saya, Staff yang belum kahwin, masih duduk dalam ketiak keluarga, amat sesuai untuk carum 11%.




Berpusing!!!!!!

5 komen

  1. cencurut // 17 November 2008 6:21 PTG  

    Pergh... bagus betul webmaster laman KWSP .... Boleh menang anugerah laman web terbaik...

    Kenapa tak dibuat agaknya link dibahagian depan (sebagai contohnya) agar memudahkan pengguna.

    atau ... memang sengaja nak bagi susahkan pengguna.. supaya semua agenda Kerajaan dapat dilaksanakan tanpa bantahan...

  2. Kujie // 17 November 2008 10:53 PTG  

    Kak jie dah bayar carumah sehingga Dis'08 sejak 4 bulan lepas. Bayar terus hingga cukup bulan...bayar utk diri sendiri. Carumah majikan dan pekerja kak jie sendiri bayar...

    Surirumah berkwsp!

  3. fandi // 18 November 2008 9:25 PG  

    kak jie: carumah tu caruman suri rumah ke?

  4. cencurut // 18 November 2008 10:05 PG  

    hehehe.. mungkin kot... carumah...

  5. Wong Kee Onn // 3 Mac 2016 9:40 PG  

    terima kasih kak.sy pun pening cari x dpt juga.nasib baik ada blog kak ni