Alamat blog

Bendera PAS di Litar F1 Sepang

3/25/2008 01:21:00 PTG | , ,

Saya sempat memasang Bendera PAS di Litar Sepang, di Kawasan C2, ketika berlangsungnya perlumbaan Formula 1 Di Litar Sepang. Maka Bendera PAS itu sebaris dengan Bendera Union Jack, SangSakaTerbalik (Bendera Poland) dan lain-lain.



Perangcangan awal, nak bawa Bendera PAS yang berkibar, akan tetapi saya membuat keputusan untuk versi gantung.

Minah Salleh ini agak mushkil, bendera apakah itu. Saya pun mushkil bendera negara apakah yang dia pasang.

Mungkin dia mengagak itu bendera Jepun penyokong Nakajima.

Pelbagai reaksi yang dapat dilihat dengan kewujudan bendera PAS di situ.
Tidak kurang juga, cara menunjukkan sejauh mana PAS disokong oleh golongan pelbagai kaum.



Terdapat juga 1 reaksi spontan, lalu ditepi pagar, ternampak bendera PAS, dan meminta orang lain untuk mengambil gambar berlatar belakangkan Bendera PAS.



Sesudah habis Perlawanan, maka bendera itu dicabut, tiba-tiba segerombolan marshal yang lalu, bersorak melihat bendera PAS itu, saya merapati mereka.

Tiba-tiba kelentung, kuingatkan penyokong UMNO dikalangan mereka nak balik kayu atau apa..

Rupanya mereka memberi air mineral percuma.




Berpusing!!!!!!

10 komen

  1. KY // 25 Mac 2008 1:50 PTG  

    hahaha that's funny. I thought it's some middle eastern country's flag at first.

  2. arin // 25 Mac 2008 4:32 PTG  

    cayo le encik sebol!

  3. syamsulariff.com // 25 Mac 2008 5:18 PTG  

    broadcast satu dunia tau bendera tu..free advertising :D patut kau ltak link blog kau skali kat situ :D

  4. abahfateh // 25 Mac 2008 5:37 PTG  

    hebat! jutaan manusia mungkin terlihat... perkara kecil yang punya impak yang besar.. teruskan di mana2 jua kejohanan besar berlangsung!

  5. Azhar Ahmad // 25 Mac 2008 6:32 PTG  

    Hahahhah, kamu memanglah, sebol....

  6. rastom // 25 Mac 2008 10:33 PTG  

    Idea hang global sungguh!

  7. faisal // 26 Mac 2008 9:39 PG  

    waaaa, ruginye tak duduk same ngan bro sebol ari tu,huhu...ada tiket tapi kena gi kursus gak,huhu..tiket bagi kat adik..:) kalau jumpe, mesti akupun posing skali kat situ,hahahaha..:) mmg bikin panas je,best2.hihi...

  8. haziQah // 26 Mac 2008 11:13 PG  

    haha..cumel je gntung bndera pas..
    mntang2 la sgor da bwh pas..hehe

  9. merapuman // 26 Mac 2008 12:28 PTG  

    patut letak address blog sekali, baru berjuta traffic masuk :)

  10. Pewaris Reformasi // 27 Mac 2008 11:16 PTG  

    patut PAS lantik hang jadi EXCO penerangan depa..