Alamat blog

Oleh kerana Beras Padu terlampau sendat dengan catatan blog, kalau saya memilih laman blog yang terbaik sekalipun ia akan menjadi umpama sampah.

Akan tetapi Beras Padu tetap sesuai untuk golongan yang suka membaca.

Beberapa hari lalu, saya tertarik dengan komitmen Tok Mudin untuk berkongsikan catatan blog mana yang dia suka.

Saudari Ezza pun mula mencuba "Wiget Google Reader Tok Mudin dan OPML Beras Padu" dengan jayanya.

Jed Yoong, memang sudah ada Wiget Google Reader di blognya.

Di akan kesungguhan 3 insan ini untuk berkongsi maklumat, maka saya sediakan Beras Terpilih untuk mereka.

http://beras-terpilih.blogspot.com/


Dalam masa beberapa jam bermain dengan RSS dan CSS, maka jadilah ia.

Saya tidak pasti ia akan berjalan seperti yang saya rancangkan atau tidak.

Hanya mereka bertiga sahaja yang mempunyai kuasa catatan blog manakah yang bersepah di sferablog ini untuk mereka pilih. Mereka adalah umpama ketua editor di dalam media alternatif ini.

Saya sendiri tiada kuasa untuk memilih catatan untuk diberasterpilihkan.

Si Pemilih Beras:




Berpusing!!!!!!

6 komen

  1. Zainal A. Kasim // 23 April 2008 7:50 PG  

    Seeloknya sukan jangan dicampurkan dengan politik. Tetapi kita melihat double standard ini setiap hari. Sepatutnya kita gunakan alasan dan standard yang sama untuk menolak kehadiran Israel di tanah air kita.

    http://c-bok.blogspot.com

  2. mudin001 // 23 April 2008 10:34 PG  

    Bro, terima kasih dengan penghargaan ini. Maka aku berjanji akan lebih komited untuk memilih tulisan-tulisan yang benar-benar berkualiti. Oh, janji aku bukan janji orang politik. Janji aku janji blogger. :D

    (p/s. Link blog aku kat Beras-Terpilih tu salah la, buang satu 'd'. Ok?)

  3. albanjari // 23 April 2008 11:00 PG  

    salam bro sebol - terima kasih atas cadangan tuan untuk feed tu di dalam blog teman. tapi musykhil yang amat..teman cuba byk kali..tak menjadi juga..teman akur bahawa teman jadi buduh 3-4 hari ini lantaran byk isu yg bersarang selain dari dot-dot-dot...sudilah kiranya tuan sebol yg handal ini membantu teman..,sorilah banyak meraban nih...,tapi itulah ceritanya..

  4. sebol // 23 April 2008 11:20 PG  

    albanjari

    saya dah lupa dah apa yang saya pernah cadangkan.

    Nak buat Recent post tanpa descrption?

    ambil ni
    http://taman-pitis.blogsite.org/politik/catatan-terkini.txt

  5. Jed Yoong // 23 April 2008 12:37 PTG  

    Wow. Hasbullah, thank you. I'm honoured, surely something like this should go other more distinguished bloggers. I am a fairly new blogger.

    A good thing about blogosphere is user-generated content. Not only that, programming has moved from producers to consumers. We can choose what we want to read/watch/listen, when we want it, where we want it. For instance, via Google reader I just subscribe blogs and sites that are important to me or I enjoy. No longer do we have to go through a pile of personally irrelevant content in a newspaper. I mean I probably read the sports section once a month...Also we techology like iGoogle and blogs, we can design the interface of our choice.

    Information is no longer monopolised. Power has been returned to the ordinary people. Ministers can't hide behind a servile media anymore. And our voice can be heard not only in Malaysia but the world.

    I am really honoured and will work hard. If I slack off or disappoint sometimes, it's cos I'm only human. :) Tks so much. I am speechless.

    Hope to meet you outside cyberspace one day. ;)

  6. ezza erisa // 23 April 2008 3:29 PTG  

    tak sia-sia mencuba wijet yang diajar dalam entry YB sebol.

    hehehe

    tq tq