Alamat blog

Merujuk kepada ulasan Tian Chua di Malaysiakini berkenaan perubahan harga minyak, katanya ianya dilakukan 2 kali sebulan.

Katanya, walaupun BN menurunkan harga minyak sebanyak dua kali dalam tempoh satu bulan, ia tidak langsung memulihkan keyakinan pelabur tempatan dan asing terhadap ekonomi negara, serta mengurangkan impak peningkatan kadar inflasi.

Dulu harga minyak turun pada 23 hb Ogos 2008
Kemudian pada 25 September 2008

Bukankan ia sudah lebih daripada 31 hari?

Kalendar apa yang dia guna? Kalendar Cina dan Hijrah maksimum 30 hari, Kalendar Masehi maksimum 31 hari?

Kalau sudah sampai 34 hari sebulan, Kalendar apa ya?




Berpusing!!!!!!

4 komen

  1. kchan // 26 September 2008 12:29 PG  

    dia terlalu tension pasal dead line 916 tak jadi tukar kerajaan.. dah lupa kalender kut.

    3 hari tu mungkin dia spent di taiwan tak kira dalam kalender malaysia bah

    kchan
    http://www.my4chan.com

  2. Beef Stew // 26 September 2008 1:30 PG  

    Memang apa-apa boleh berlaku kat Malaysia ni...

    Ada orang buat laporan ada orang menghina telur...Ada juga yang riuh-rendah pasal hitungan hari lebih empat hari....haiz.....Mungkin kumpulan yang sama kot...entah lah

    buang masa aku je....

  3. Anas Alam // 26 September 2008 9:49 PG  

    Maybe Tian Chua maksudkan;

    Sekarang kerajaan turunkan harga minyak sebulan sekali - investor still tak confident.

    So, even kalau turun 2 kali sebulan sekali pun - investor akan still tak confident.

  4. Tanpa Nama // 26 September 2008 5:49 PTG  

    kalender PR la..
    sbb dalam kalender PR je ada tarikh 9hb 16..